Skip to main content
search
0

Yes, het is tijd voor een nieuw recept voor bananenbrood. Mijn bananenbroodrecept van twee jaar geleden was al vrij uniek, omdat die o.a. gluten-, lactose- en sojavrij is en geen toegevoegde suikers bevat. Erg lekker, maar ik vond hem zelf nog wat te machtig. Ik ben verder gaan experimenteren en heb mijn bananenbroodrecept naar the next level gebracht. Ik ben helemaal happy met dit lekkere resultaat!

Meer gemak met deze mealpreptip

Het maken van een bananenbrood is heel simpel. Als je twee bakblikken hebt, dan kan ik je aanraden om twee bananenbroden tegelijk te bakken. Je vermenigvuldigt het recept en het kost je nauwelijks extra tijd. Nadat de bananenbroden zijn afgekoeld snijd je de bananenbroden in plakken. Verpak elke plak apart en bewaar ze in de vriezer voor max. 2 maanden. Zo heb je altijd een voorraad tussendoortjes in de vriezer. De plakken ontdooien snel (in een paar uur) dus je kunt er onderweg naar buiten prima een of twee bevroren in je tas gooien om later op de dag van te genieten.

Bananenbrood voor ontbijt

Als tussendoortje neem ik regelmatig een plak bananenbrood mee.  Maar het kan ook prima als ontbijt. Voor mij bestaat dit ontbijt uit twee plakjes bananenbrood met wat vers fruit en kokosyoghurt. Je kunt natuurlijk ook een andere (plantaardige) yoghurt gebruiken.

Ik ben fan van mijn eigen bananenbrood. Hopelijk vind jij het ook lekker!

Veel bakplezier.

~Senang met eten!~

Jane

 

PS. Ik heb ook een vegan variant. Houd de website in de gaten, want die zal ik deze zomer ook met je delen.

Recept: bananenbrood met blauwe bessen en walnoten

Ingrediënten

  • 250 g bananen (ca. 3 stuks)
  • 3 eieren
  • 50 g amandelmeel
  • 100 g havermeel
  • 7 g (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Mespuntje vanillepoeder
  • 70 g blauwe bessen
  • 80 g ongebakken walnoten

Belangrijkste benodigdheden

  • Bakblik
  • Mengkom
  • Staafmixer
  • Garde
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  2. Pureer de bananen met de staafmixer.
  3. Meng de bananen met de eieren.
  4. Voeg dan de havermeel, amandelmeel, (wijnsteen)bakpoeder, vanille en kaneel toe. Meng dit tot een smeuïg geheel met een garde.
  5. Verkruimel 50 g van de 80 g walnoten door het beslag en roer ook de blauwe bessen hier doorheen.
  6. Vet het bakblik in met (kokos)olie. Ik knip altijd nog een strook bakpapier die ik op de bodem leg, want dan gaat het bananenbrood er makkelijk uit.
  7. Giet het mengsel in de bakvorm en verkruimel de rest van de walnoten over de bovenkant.
  8. Bak het bananenbrood voor 45-50 minuten in de oven.

Receptinformatie
Aantal porties 10-12
Bereidingstijd 30 minuten
Baktijd 45-50 minuten
Soort gerecht ontbijt, tussendoortje

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter