Skip to main content
search
0

Binnen 30 minuten heerlijke gnocchi op tafel! Ideaal om te maken na een drukke werkdag en je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Een eenvoudig pastagerecht, dat inmiddels één van mijn lievelingsgerechten is geworden.

Een smaakvol Italiaans gerecht waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. De gnocchi is goed vullend en rijk aan vitamine C door de verse tomaten.

De topping
Eerst gebruikte ik altijd geraspte geitenkaas zoals je op de foto’s en in het filmpje kunt zien. Geitenkaas bevat wel lactose, maar in mindere mate dan bij koemelk. Bij mensen met een lactose-intolerantie kan geitenkaas beter te verdragen zijn dan koemelk. Ook bij mij is dit het geval.

Het allerlekkerste is om dit gerecht met Parmezaanse kaas te eten. En wat een geluk… oude kaas is lactosevrij! Ik kwam er recent achter dat tijdens de rijping van oude harde kaas de lactose volledig afgebroken wordt. Af te raden bij een koemelkallergie, maar met een lactose intolerantie zou het geen probleem moeten zijn.

Vegan? Vervang dan de kaas door edelgistvlokken of vegan kaas.

Waar te koop?
Glutenvrije gnocchi is online verkrijgbaar via de Glutenvrijewebshop. Helaas heb ik de glutenvrije versie nog niet in supermarkten kunnen ontdekken.

Als de gnocchi lekker chewy is dan is dit echt een gerecht om van te smullen!

Geniet ervan!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: gnocchi met tomaat en basilicum

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 3 eetlepels bouillonpoeder (ekoplaza of volledig glutenvrij van AH)
  • Parmezaanse kaas (kan vervangen worden door edelgistvlokken of geraspte geitenkaas)
  • Peper en chili naar smaak
  • 1 theelepel kokosolie om in te bakken
  • Olijfolie
  • 2 pakken glutenvrije gnocchi
  • Verse basilicum

Benodigdheden

  • Wok
  • Kookpan
  • Vergiet

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Verwarm een wok en smelt de kokosolie in de pan.
  4. Fruit de knoflook en ui in de pan
  5. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak kort mee
  6. Voeg de twee blikken tomatenblokje toe en roer alles goed door
  7. Voeg twee eetlepels bouillonpoeder toe en peper en chili naar smaak.
  8. Laat alles op middelhoog vuur doorkoken
  9. Kook water met 1 lepel bouillonpoeder in een pan. Als het water kookt kan de gnocchi erin.
  10. De gnocchi hoeft maar heel kort te worden gekookt, ca. 2-4 minuten. Als de gnocchi boven komt drijven is de gnocchi klaar. Deze moet je dan direct afgieten!
  11. Giet de gnocchi af en besprenkel met olijfolie.
  12. Intussen is de saus ook klaar. Voeg nog wat verse basilicum toe.
  13. Maak de borden op en serveer met de Parmezaanse kaas en verse basilicum

Receptinformatie
Aantal porties 5
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht lunch, avondeten, pasta

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

2 Reacties

  • Nadine schreef:

    Beste Jane,
    Dit recept is zeker de moeite waard, gemakkelijk klaar te maken en vol smaak, dankjewel voor het delen. We hebben er 2x van gegeten en de 3e portie (saus) zit in de vriezer dan kunnen we de volgende keer helemaal snel eten. De 2e keer hebben we wel de gnocchi gebakken (uiteraard in kokosolie) om net even een andere twist aan het gerecht te geven.

    Wordt er helemaal vrolijk van, gezond lekker en toch nog gemakkelijk eten op tafel!!

    –liefs–

    • Jane's Flavours schreef:

      Hoi Nadine, ik ontdek nog een enthousiast berichtje van je. Super tof! Ik ben blij dat de gnocchi ook goed is bevallen. En wat een fijne tip om de gnocchi te bakken. Ga ik zelf ook een keer proberen! Thanks. Liefs Jane

Laat een reactie achter