Skip to main content
search
0

De mini frittata is één van de eerste gezonde tussendoortjes die ik maakte toen ik mijn voedingspatroon drastisch had omgegooid. Margot Roggeveen, diëtiste van  Fabulous food and body, liet mij kennismaken met de frittata tijdens een endoproof kookworkshop met lotgenoten. Een lekker hapje dat je zonder enige moeite zelf kunt maken.

Variatie

Met dit recept vind ik het altijd leuk om te variëren. Meestal gebruik ik restjes groenten die ik nog in huis heb liggen. Zo wordt dit tussendoortje nooit eentonig. De basis voor dit recept blijft hetzelfde: ei, amandelmelk (of een andere plantaardige melk) en kruiden.

Bewaren

Het lekkerste is om deze mini frittata’s direct op te eten. Maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. Invriezen van deze frittata’s raad ik niet aan. Bij het ontdooien komt veel vocht vrij en worden de frittata’s erg waterig.

Vandaag verblijd ik je met een combinatie van spinazie, tomaat en courgette.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: mini frittata

Ingrediënten
  • 9 eieren
  • 150 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • ½ rode ui
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • 40 gram spinazie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • Naar smaak peper en knoflookpoeder
  • Optioneel chilivlokken
Benodigdheden
  • Oven
  • Muffinvorm 12 stuks
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175⁰C hetelucht.
  2. Snijd de ui fijn, en de courgette en tomaten in kleine stukjes.
  3. Leg de muffinvorm op een bakplaat.
  4. Verdeel de groenten over de muffinvorm.
  5. Scheur/knip de spinazie in kleine stukjes en verdeel ook over de vormpjes.
  6. Meng het ei, de amandelmelk en de kruiden in een kom en schenk dit in de vormpjes.
  7. Bak ca. 30 minuten in de oven.

Tip: Verbrokkel kleine stukjes feta over het mengsel voordat je het de oven in doet.

Protip: knip uit bakpapier rondjes en leg die op de bodem van iedere muffinvorm zodat de muffins veel makkelijker loslaten en uit de vorm komen.

Receptinformatie
Aantal porties 12
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 30 minuten
Soort gerecht tussendoortje, bijgerecht

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter