Skip to main content
search
0

De zomer komt er weer aan! Dus tijd voor een gezonde lichte maaltijd: een frisse salade. Met salades kun je eindeloos variëren. Maak een combo van ingrediënten die jij graag eet. Of maak deze voedzame kipsalade!

Deze eiwitrijke salade bevat een cocktail aan vitamines, omega vetzuren en mineralen. Denk hierbij aan vitamines A, B, D, E en K, omega-9 vetzuren, kalium en vezels. Al deze voedingsstoffen krijg je binnen dankzij de ruime variatie aan ingrediënten.

Pas wel op met de hoeveelheid maïs, want de soort die wij in Nederland eten is suikermais. Vroeger was maïs voedzaam en eiwitrijk, maar door veredeling heeft het nu een hoog suikergehalte.

Voedingsfeitje: mais wordt vaak gegeten als groente, maar is eigenlijk een graansoort.

Eetsmakelijk!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: zomerse kipsalade

Ingrediënten

  • 300 gr kiphaasjes
  • 200-250 gram gemengde sla
  • 2 bakjes cherrytomaatjes à 250 gram
  • ½ komkommer
  • 1 klein blikje mais à 200 gram
  • 4 gekookte eieren
  • 2 avocado’s
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico azijn
  • 1 theelepel kokosolie
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Steelpan

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan met kokosolie. Bak de kippenhaasjes aan beide kanten licht bruin. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  2. Breng water met de eieren aan de kook in de steelpan. Laat deze dan ca. 5 minuten doorkoken. Giet het water af en laat de eieren schrikken met koud water.
  3. Snijd de komkommer, cherrytomaatjes en avocado’s in kleine partjes.
  4. Doe de sla in een grote kom met cherrytomaatjes, mais, avocado en komkommer.
  5. Snijd de eieren in partjes en de kippenhaasjes in hapklare stukken. Voeg deze toe in de kom bij de andere ingrediënten.
  6. Besprenkel de salade met olijfolie en balsamico azijn en meng alle ingrediënten.

Protip: Is deze salade niet vullend genoeg voor jou? Dan kun je zoete aardappel of pasta toevoegen aan de salade. De zoete aardappel kun je in partjes snijden en bakken. Als pasta kun je bijvoorbeeld penne of fusili gebruiken.

Receptinformatie
Aantal porties 3-4
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht lunch, avondeten, voorgerecht

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter